Uitleg

Wij doen dit jaar mee aan de wereldwijde wedstrijd FIRST LEGO League (FLL). Dit is

Uitleg

Wij doen dit jaar mee aan de wereldwijde wedstrijd FIRST LEGO League (FLL). Dit is een wedstrijd waar je een probleem in de wereld probeert op te lossen en je een robot maakt die vervolgens missies moet uitvoeren.

Het probleem:

Dit jaar is het thema ‘Into Orbit’. Wij moeten met ons team een probleem oplossen wat te maken heeft met de ruimte. We mogen zelf een probleem ‘uitkiezen’. We moeten het desbetreffende probleem oplossen met een groots onderzoek. Ons probleem en onze oplossing moeten we aan een jury voorleggen, die gaan dan ons onderzoek beoordelen.

De robot:

Naast het onderzoek is het de bedoeling om van LEGO (Technic) een robot te maken, deze zal niet volledig van LEGO zijn maar bevat ook motoren, sensoren en een slimme steen. De bedoeling is dat je van al deze onderdelen een robot maakt die verschillende missies gaat uitvoeren op de baan. De missies van dit jaar hebben te maken met het thema ruimte. Maar wat moet ik verstaan onder missies? De robot moet spullen verplaatsen naar verschillende onderdelen van de tafel. Ook moet de robot objecten optillen om ze vervolgens ergens op te zetten of in te leggen. Wanneer doe je een missie goed? De missie slaagt wanneer het object met zijn meerderheid in het vak staat of wanneer je een object ergens op hebt geplaatst en het stabiel staat. Voor elke missie krijg je punten, er zijn veel missies, dus ook veel punten te behalen. Maar je kan niet elke missie doen omdat je per ronde maar 2:30 minuten hebt. Wanneer de robot in het veld staat mag je niet aan de robot komen. Dus alles moet van te voren er in zijn geprogrammeerd. Er zijn ook veel regels waar je je aan moet houden, deze kunt u vinden (als u geïnteresseerd bent) op de officiële site van de FIRST LEGO League.

De technische jury: Voor het onderdeel van de technische jury moet je je robot laten zien. Hierbij moet je aan experts uitleggen hoe je robot in elkaar zit en waarom je robot zo in elkaar zit. Ook zullen ze kijken naar hoe je je robot hebt geprogrammeerd, en waarom je je robot zo hebt geprogrammeerd.

 

Dit was een ‘korte’ uitleg over de LEGO League.

Wij hebben hieronder nog een paar linkjes waar u wordt verwezen naar verschillende onderdelen van de first lego league op de officiële site:

Wat is LEGO League/de geschiedenis van de LEGO League:  https://firstlegoleague.nl/meedoen

De challenge:  https://firstlegoleague.nl/deelnemers/challenge/