2018 – DOOR NAAR DE BENELUX FINALE!

Jawel Jawel, het is ons gelukt! we zijn door naar de Benelux finale! Wij waren

Geen categorie2018 – DOOR NAAR DE BENELUX FINALE!

2018 – DOOR NAAR DE BENELUX FINALE!

Jawel Jawel, het is ons gelukt! we zijn door naar de Benelux finale! Wij waren enorm verrast en blij om dat te horen. Hieronder vindt u een verslagje van de dag. In de blog hierna vindt u wat meer praktische informatie en wat we de komende tijd gaan doen.

Om half negen stonden we met zijn allen voor de deur van de Hanze Hogeschool in Groningen. We haalden ons startbewijs op en gingen daarna meteen aan de slag. De oefenronde met de robot ging heel goed. We haalden 92 punten. Niet snel daarna moesten we nog een keer. Deze keer ging een stuk slechter. De twee keren die hierop volgden gingen niet veel beter. Het probleem met onze robot is dat hij niet zo heel lang achter elkaar aan kan staan en dat hij helemaal vol moet zijn. Het probleem zit hem dus in de accu. Als we naar Eindhoven gaan, waar de volgende finale plaats zal nemen, hebben we geregeld dat we meerdere accu’s tot onze beschikking hebben.

Tussen de wedstrijden op de tafels door, oefende we nog een keer alle presentaties. Die gingen niet allemaal even goed. Daarom waren we allemaal erg gespannen. Als eerst bezochten we de core values jury. De opdracht ging niet heel goed. De presentatie daarentegen wel! De jury’s waren erg enthousiast en hadden maar weinig vragen. Op het eind van de presentatie kregen we van de juryleden een medaille omdat iedereen een winnaar is.

Na de core values jury gingen we door naar de technische jury. Dit ging ook goed. We kregen een paar tips. Voor de volgende wedstrijd willen we misschien een nieuwe verbeterde robot bouwen.

Als laatst gingen we naar de onderzoek jury. Hier waren we allemaal het meest gespannen voor. Tijdens het oefenen gingen vaak dingen fout en we vonden zelf dat we niet heel overtuigd overkwamen. Tijdens de presentatie voor de jury’s ging het ook fout, maar op een manier die we allemaal niet verwacht hadden: het was namelijk beter dan hoe we het eigenlijk bedacht hadden! Ook hier waren de jury’s erg enthousiast.

We zijn ontzettend trots op wat we bereikt hebben. Iedereen is weer helemaal gemotiveerd om door te gaan. We houden jullie overal van op de hoogte!

related posts

We werken allemaal hard door. Op dit moment doen we alle kleine klusjes die nog gedaan moeten worden. Denk bijvoorbeeld aan presentaties aanpassen, zorgen dat de robot alles op de tafel wat sneller doet enz. Toen we de papieren van Lego League nog een keer doorlazen, kwamen we er achter dat we over het hoofd […]

Read more

Tot gister hebben we nog niet echt stres gehad. Vandaag is de finale op onze school, en nu is iedereen wel gestrest en gespannen. Op het laatste moment wisten we gelukkig nog iemand te vinden die bij de tekenwedstrijd wilde zitten. Vandaag maken we ook de laatste beeldend voor in ons core value filmpje. Later […]

Read more

Leave your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked.*